3 hónapos baba fotózás tapasztalatok
03 Január
2017

3 hónapos baba fotózás tapasztalatok

Pár év és több tucat újszülött és 1-2-3-4... hónapos baba fotózás után, bátran mondhatom, hogy majdnem ugyanannyira különböznek a babák egymástól, mint amennyire hasonlítanak egymáshoz.

Tehát mondjuk van bennük 50% hasonlóság, ami alapján lehet fotózási felépítést készíteni, és 50% biztosan olyan egyediségek, amihez azonnali reakciók tárházából kell megoldásokkal élni.Ez elég jól mutatja, hogy mennyire lehet felkészülni egy fotózásra előzetes kommunikáció nélkül.

Sok-sok kérdés megválaszolása az, ami segíthet hogy minél gördülékenyebb babafotózásra tudjunk készülni, de még akkor is ott lesz az a bizonyos 1%-os "időjárási" szeszély, hogy milyen napunk lesz.

Mégis hosszú évek anyasága és munkatapasztalataim alapján bátran ki merem jelenteni, hogy azok a babák, akikkel anyukájuk sok időt tölt a baba szintjén - meséléssel, játékkal, kirakózással, táncolással, énekléssel, birkózással, beszélgetéssel, simogatással, sétálással, környezetük felfedezésével, stb. - azok sokkal harmonikusabban tudnak "együtt" együtt-működni. És látszik a kapcsolatuk mélysége vagy épp felszínessége.

Hozzáteszem, mindig könnyebb, gyorsabb, és eredményesebb a babafotózás, ha szülőként próbálunk nem túl nagy felhajtást keríteni a fotózás köré, a legjobb, ha ugyanolyan napként éljük meg, mint az összes többit, amikor a szokásos napi rutinunkat éljük együtt kicsi babánkkal, mert akkor nyugodt, érdeklődő, vidám, és "önmaga" lehet a kisbaba a fotózás alatt.

Én pedig minden esetben az egyik legfontosabb tényezőnek a türelmet és a babára hangoltságot, hozzá alkalmazkodást tartom.

Vidám és Élményekkel Gazdagított Egészséges Új Esztendőt Kívánok Telve Sok Szeretettel!

Nektek :)

visszalépés